Lieve ik (brief aan mezelf)

Lieve ik,

Als je er voor gekozen hebt om dit te lezen, weet ik dat je overweegt om een glas wijn in te schenken.  Het is Mrs. Hyde die zegt dat je best 1 glas kan of mag drinken. Dat je het echt wel bij een glas kan houden om dat het zo goed gaat. Dat 1 glas geen kwaad kan en dat dat wel zo gezellig is. Dat het alleen maar vanavond is en dat je morgen weer de draad oppakt. Je bent toch volwassen en je kan zelf bepalen dat je vanavond wel mag drinken.

Ik weet niet wat er aan de hand is en waarom je graag wil drinken. Misschien heb je vanavond een BBQ met vrienden. Is het Pasen of Kerst? Of misschien ben je over de zeik omdat er iets gebeurd is op je werk? Ben je gestresst of verdrietig? Onzeker? Verlegen? Mrs Hyde vertelt je dat je best je zelf dat ene glas mag gunnen. Je ontzegt jezelf die ontspanning nu al zo lang.

Wat er ook aan de hand is er is altijd een reden waarom Mrs. Hyde vindt dat 1 glas witte wijn best kan.

Doe het niet. Doe het voor mij alsjeblieft. Neem dat eerste glas niet. Niet vandaag.

Je hebt er voor gekozen te stoppen met drinken en tuurlijk kan je op ieder moment kiezen om weer te beginnen. Dat is aan jou.

Je bent gestopt en je bent niet meer begonnen omdat je weet dat 1 glas, meer glazen worden. 1 wijn is geen wijn.

Jouw woorden.

Je hebt de beslissing genomen omdat wijn drinken er voor zorgde dat je je niet prettig voelde. Het ontnam je de levensvreugde die je nu hebt. Het gaf je een gevoel van schuld, schaamte en teleurstelling. Iedere dag weer.

Zo voel je je nu niet. Dat snap ik best. Nu wil je maar 1 ding en veeg je de bovenstaande argumenten zo van tafel.

Ik vraag je 1 ding: Doe het niet. Niet vandaag.  Doe het voor mij.

Xoxo

Ik

Terug naar overzicht

Geplaatst op 24 mei 2019