Over ik

Leuk om te zien dat je geïnteresseerd bent wie er achter deze site zit. Mijn naam is Mariëtte Romijn, maar sinds mijn geboorte noemt iedereen me Jet. Ik ben 51 jaar, samenwonend, en heb twee zoons, een van 22 en een van 21. Ook ben ik, zoals dat heet, ervaringsdeskundige. Talloze keren hebben het engeltje en het duiveltje (ik noem haar Mrs. Hyde) in mijn hoofd hun strijd gevoerd over mijn alcoholgebruik. Niet dat ik niet functioneerde: alles liep op rolletjes met mijn huishouden, baan, financiën en gezondheid. Natuurlijk wist ik wel dat ik wat veel dronk, maar echt een probleem is het nooit geweest. Toch bleef ik s ’avonds en s ’nachts malen, voelde ik onrust, kon ik mijn gedachten niet stopzetten en was ik bang toe te geven aan de roep om te minderen, om mijn normale leven ook maar een beetje te veranderen en mijn grote vriendin Alcohol op te geven. Hints in die richting  beantwoorde ik steevast met een koppig nee. Ondertussen wist ik dat alcohol een te grote plaats in mijn leven had veroverd. Dat ik de controle kwijt was.

In december 2017 zag ik op Facebook een filmpje waarin het voor mij duidelijk werd dat ik niet de enige was die worstelde. Dat filmpje heeft me geholpen om op 1 januari 2018 de knoop door te hakken, om te kijken wat een tijdelijke alcoholstop me zou brengen. Deze site is het resultaat en beantwoord ook meteen die vraag: het heeft me zoveel gebracht, dat ik je wil helpen dezelfde stap te zetten.

Gebruik mijn kennis, mijn dronken ervaringen en mijn gezonde, nuchtere verstand om je te coachen, te steunen, te begeleiden, te helpen. Dat is de boodschap: pak alle manieren aan om je gesteund te voelen. Je gaat het nodig hebben. Als mijn manier je niet aanspreekt, is dat prima. Zoek verder naar een aanpak die beter bij je past en geef niet te snel op. Je bezoekt deze site omdat je meer wil weten en omdat je geïntrigeerd bent, dus claim dan ook genoeg tijd om rond te kijken. In sommige artikelen kom je Mrs. Hyde tegen. Zij zal je zeggen dat alles wat er staat geen betrekking heeft op jou en dat je uniek bent in je persoonlijke situatie, in je relatie met alcohol en dat niemand je hoeft te vertellen hoe dat zit, behalve jijzelf. Bullshit. Negeer de stem en lees verder. En geloof me: het zal je leven veranderen, net zoals het voor mij heeft gedaan.

xoxo

Jet